Strand

Da jeg arbejder i rejsebranchen, er jeg måske fristet mere end de fleste. Jeg har da også rejst i store dele af verdenen, selvom der stadigt mangler en del lande.

Jeg har bl.a. rejst i:

Canada:
Kørt i bil fra Calgary over Rocky Mountains til Banff og Lake Louise. Besøgt Kananaskis, Kelowna, Whistler og Vancouver.

USA:
Besøgt New York, været oppe i Frihedsgudinden og Empire State Building, samt gået rundt i Central Park. Atlanta hvor jeg besøgte Stone Mountain Nationalpark. Florida med besøg i Disney World og Sea World og nær blevet spist af aligatorer i Everglades. Taget solbad på Miami Beach og kørt over de mange broer til Key West.

Caribien:
Besøgte Haiti's naboland Den Domenikanske Republic, med hovedstaden Santo Domingo og nogle af øens mange skønne strande.

Sydamerika:
Været i Rio de Janeiro i Brasilien og badet ved Copacabana. Taget svæve banen til Sukkertoppen og stået ved Kristus statuen. Besøgt Sao Paulo og set Iguassu vandfaldene i junglen, og besøgt en lille landsby i Paraguay.

Afrika:
Besøgt Egypten og set pyramiderne i Giza, sejlet på Nilen, shoppet i Den store bazar og besøgt det smukke Museum i Cairo.

Mellemøsten:
Besøgt Amman hovedstaden i Jordan, samt de smukke templer i Petra samt den badet i det Døde Hav. Snorklet og set de mest fantastiske koraller i det Røde Hav ved Jeddah i Saudi Arabien, besøgt bazaren i Riyadh. Kørt i jeep i ørkenen i De Forenede Arabiske Emirater og set en uendelig smuk stjernehimmel. Besøgt Dubai og guldbazaren. Besøgt Syrien med Damaskus og Palmyra.

Det Indiske Ocean:
Svømmet blandt rokker, muræner og hajer på Maldiverne, som også har nogle af verdens bedste strande.

Asien:
Besøgt Kina og Beijing. Gået på Den himmelske fredsplads og besøgt den forbudte by. Gået på den kinesiske mur. Set terrakotta soldaterne i Xian, og sejlet på Li floden ved Guilin. Gået shop amok i Hong Kong. Besøgt Bangkok i Thailand, med alle de fantastiske templer. Sejlet i kano på det flydende marked. Redet på elefanter i junglen ved Chiang Mai. Sejlet i longboat langs grænsen til Burma med bevæbnede soldater ombord. Besøgt Chiang Rai og den gyldne trekant ved Mekong floden. Badet fra en lækker strand på Koh Samui. Været på Phuket, Phi Phi Island og Ao Nang ved Krabi. Set aber på Koh Lang. Kørt øen Langkawi i Malaysia rundt, og badet i et smukt vandfald. Set vulkaner og kunst håndværk på Bali, og gået shop amok i Singapore.

Grønland:
Kørt i 4-hjulstruken køretøj på Moskus safari i Kangerlussuaq. Gået på indlandsisen. Sejlet mellem isbjergene på isfjorden ved Ilulissat, og fløjet i helikopter ind over isfjorden til indlansisen.

Island:
Kørt Island rundt og set geysere, vulkaner og vandfald. Sejlet mellem isbjergene ved Jökulsarlon, og badet i den Blå Lagune.

Europa:
Grækenland, Tyrkiet, Italien, Frankrig, Spanien, Østrig, Schweiz, Monaco, Tyskland, Holland, Belgien, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Polen, Luxembourg, England,Irland og Rusland. 

Skandinavien:
Danmark, Sverige, Finland, Norge med Nordkap. Lapland.

 

Jan Stokholm | Falkevej 3, DK-7080 BÝrkop